Hoppa till innehåll

Foste

Ett mycket ovanligt förnamn.

Här har vi samlat information om namnet Foste. Du kan se hur många personer i Sverige som bär namnet som förnamn och tilltalsnamn, medelåldern på dessa, hur populärt det är att ge till sitt nyfödda barn, vad namnet betyder samt dess ursprung.

Vad betyder Foste?

Vi känner tyvärr inte till betydelsen av namnet Foste.
Vet du vad Foste betyder? I så fall får du gärna föreslå en ny betydelse.

Hur många heter Foste i Sverige?

2 män heter Foste i förnamn. Av dessa har 0 (eller som mest en) Foste som tilltalsnamn.

Ingen eller högst en kvinna heter Foste i förnamn.

100% av alla som heter Foste i förnamn är män.

Källa: SCB (Antal personer med namnet 2022-12-31)

Hur många nyfödda barn får namnet Foste?

2022 föddes 0 (eller 1) barn som fick tilltalsnamnet Foste.

Pojkar
Flickor

Diagrammet ovan visar antal nyfödda barn som har fått tilltalsnamnet Foste uppdelat per år och kön. De år som endast en flicka/pojke fått namnet visas som noll i diagrammet då det i datan från SCB är satt till just noll. Källa: SCB.

Historierna bakom namnet Foste

Här kan du läsa historier om varför våra läsare har fått namnet Foste eller gett namnet till sitt/sina barn.

  • Min farfar döptes till Foste samma år han föddes 1886. Han var ett av de yngre barnen i en stor barnaskara. Familjen bodde då i västra delen av Sörmland. När föräldrarna åkte till kyrkan för att döpa sonen stannade de vid ett järnvägsbygge, där arbetarna kom fram för att se det lilla barnet. De flesta av arbetarna var utlänningar, förmodligen från Belgien. När de fick höra att föräldrarna inte hade något bra namnförslag, föreslog en av arbetarna namnet Foste. Namnet skrevs ner på en lapp, som föräldrarna sedan överlämnade till prästen när de kom till kyrkan. Min far fick sedan Foste som andranamn och jag fick det som tredjenamn. En av min farfars arbetskamrater hade tydligen föreslagit sin syster att döpa sin son till Foste, som jag av en händelse stötte på en gång. Jag blev då helt förstummand när han sa sitt namn, men sedan berättade han i historien om hur han fått namnet. Hans uppgifter stämde väl in på min farfars liv, som då sedan en tid var död. Min farfar och far är döda, liksom farfars arbetskamrats systerson. Tydligen finns det dock numera ytterligare en Foste. Jag vet dock inte vem det är. Det vore intressant att höra bakgrunden till denne Fostes namn. Foste, april 2023

Heter du Foste eller har du gett namnet till ditt barn? Dela gärna med dig av historien bakom i så fall. Du kan även läsa fler historier bakom andra namn.

Kända personer som heter Foste

Vet du någon känd person som heter Foste? I så fall får du gärna föreslå en ny känd person.

Namn som liknar Foste

Gillar du namnet Foste och vill hitta andra namn med liknande stavning? Då kanske något av dessa namn kan vara intressant.

Syskonnamn till Foste

Letar du efter namn som passar bra ihop med Foste? Då kan du använda dig av vår generator för syskonnamn som ger dig förslag på möjliga namn.

Hitta fler namn

Testa gärna någon av dessa sätt för att hitta fler fina och vackra namn.

Föreslå ändringar

Vet du vad Foste betyder eller känner du till några kändra personer som bär namnet? I så fall får du gärna föreslå en ny betydelse eller känd person.

Bild / infographic

Du får gärna dela denna bild i sociala medier eller på din blogg. Länka gärna tillbaka till denna sida.

Hur många heter Foste i våra grannländer?

Se hur många i Danmark som heter Foste
Se hur många i Norge som heter Foste