Hoppa till innehåll

Alla namn

Här hittar du alla svenska förnamn, både flicknamn, pojknamn och unisexnamn. Du kan välja den bokstav som du vill att namnen ska börja på och hur namnen ska sorteras.

Vill du hitta ett namn till ditt nyfödda barn eller till det efterlängtade barnet som just nu ligger i magen och växer? I så fall har du kommit rätt, du kan nämligen hitta alla svenska barnnamn här. Här kan du lista och filtrera alla svenska förnamn på begynnelsebokstav och kön. Välj om du vill lista dom efter de namn som är mest populära att ge till nyfödda barn, de vanligaste i Sverige eller i alfabetisk ordning. Totalt finns över 140 000 namn här på sajten.

Du kan läsa mer om och se tips om att välja namn till barn på sidan för barnnamn.

Begynnelsebokstav:
Antal bokstäver i namnet:
Alla234567+
Sortering:
PopulärastVanligastOvanligastAlfabetisk

Namnen är sorterade efter hur många nyfödda barn i Sverige som fick namnet som tilltalsnamn år 2022.

Hur ska man kunna välja bland alla vackra namn?

Det finns mycket att tänka på när man ska välja ett namn till sitt barn. Vill du att det ska vara ett vanligt eller ovanligt namn? Är det viktigt att namnet är enkelt att stava och uttala? Vill du att namnet ska betyda något särskilt? Ska barnet få sitt namn efter någon släkting? Fungerar namnet på engelska eller annat språk som barnet kommer att tala? Hur passar barnets namn ihop med syskonens? Alla dessa frågor kan vara värda att fundera över då barnet troligtvis kommer att bära sitt namn hela sitt liv. Läs mer om att välja ett bra namn på sidan Barnnamn.

Du kan spara de namn som du gillar i din Favoritlista genom att klicka på hjärtat intill namnen. På så sätt kan du samla alla dina bästa barnnamn på ett ställe!

Hur många namn finns det att välja på?

Här på Allt om Namn finns det fler än 440 000 namn. Detta är namn som minst två personer i Sverige bär som förnamn. Utöver detta finns det så klart namn som ingen eller endast en personer heter. Kanske vill du hitta på ett nytt unikt namn till ditt barn? Annars är det bara att sätta igång och kika igenom listorna med svenska namn. Lycka till!

Namn efter ursprung

Om du är intresserad av att hitta ett namn som används på en viss plats i världen rekommenderar vi dig att kika på Namn efter geografi. Där kan du hitta namn som används och fungerar bra i ett annat land eller på ett annat språk.

Populäraste namnen varje år

Om du är intresserad av att se dom populäraste namnen kan du antingen sortera listan ovan på popularitet eller kolla in Namntoppen där du kan se de popupuläraste namnen år för år ända tillbaka till år 1999.

Vad betyder ”klockan” intill namnen?

Intill varje namn finns en ”klocka” som visar hur stor andel av personerna som bär namnet som är kvinnor respektive män.
Till exempel betyder
att 50% är kvinnor och 50% är män
medan
betyder att 75% är kvinnor och 25% är män.

Varifrån kommer listan med namn?

Namnen och information om hur många personer som bär varje namn kommer från Statistiska centralbyrån (SCB). Om ditt namn saknas i listan beror det antagligen på att du är den enda personen i Sverige som bär namnet. Datan från SCB innehåller endast namn som minst två personer heter.