Hoppa till innehåll

Populära flicknamn

Här hittar du de mest populära och trendiga flicknamnen. Bland dom mest populära flicknamnen från 2020 hittar vi Alice, Elsa, Astrid, Alma och Selma. Allra populärast var namnet Alice som gavs till 773 nyfödda år 2020. Det finns totalt 79 796 flicknamn i den här listan.

Vilket är Sveriges populäraste flicknamn? Om man med populära namn menar hur många nyfödda barn som får ett namn som tilltalsnamn så är Alice som redan nämnts det allra populäraste svenska namnet. Alice har faktiskt legat högt upp på Namntoppen i hela 20 år. Bland dom allra populäraste tjejnamnen så är det klassiska svenska namn som dominerar. Det är många mjuka namn som slutar på bokstaven a.

Begynnelsebokstav:
Antal bokstäver i namnet:
Alla234567+
Sortering:
PopulärastVanligastOvanligastAlfabetisk

Namnen är sorterade efter hur många nyfödda barn i Sverige som fick namnet som tilltalsnamn år 2020.

Hur ska man kunna välja bland alla vackra flicknamn?

Det finns mycket att tänka på när man ska välja ett flicknamn till sitt barn. Vill du att det ska vara ett vanligt eller ovanligt namn? Är det viktigt att namnet är enkelt att stava och uttala? Vill du att namnet ska betyda något särskilt? Ska flickan få sitt namn efter någon släkting? Fungerar namnet på engelska eller annat språk som barnet kommer att tala? Hur passar flickans namn ihop med syskonens? Alla dessa frågor kan vara värda att fundera över då flickan troligtvis kommer att bära sitt namn hela sitt liv. Läs mer om att välja ett bra tjejnamn på sidan Barnnamn.

Du kan spara de flicknamn som du gillar i din Favoritlista genom att klicka på hjärtat intill namnen. På så sätt kan du samla alla dina bästa barnnamn på ett ställe!

Hur många flicknamn finns det att välja på?

Här på Allt om Namn finns det fler än 79 000 flicknamn. Detta är namn som minst två personer i Sverige bär som förnamn. Utöver detta finns det så klart namn som ingen eller endast en personer heter. Kanske vill du hitta på ett nytt unikt flicknamn till ditt barn? Annars är det bara att sätta igång och kika igenom listorna med tjejnamn. Lycka till!

Flicknamn efter ursprung

Om du är intresserad av att hitta ett flicknamn som används på en viss plats i världen rekommenderar vi dig att kika på Namn efter geografi. Där kan du hitta tjejnamn som används och fungerar bra i ett annat land eller på ett annat språk.

Populäraste flicknamnen varje år

Om du är intresserad av att se dom populäraste tjejnamnen kan du antingen sortera listan ovan på popularitet eller kolla in Namntoppen där du kan se de popupuläraste flicknamnen år för år ända tillbaka till år 1999.

Vilket är det vanligaste flicknamnet i Sverige?

Det allra vanligaste flicknamnet i Sverige är Maria som nästan 450 000 personer heter. Du kan se fler av de vanligaste namnen på sidan Topplistan över de vanligaste förnamnen i Sverige eller genom att sortera listan ovan efter vanlighet.

Vad betyder ”klockan” intill namnen?

Intill varje namn finns en ”klocka” som visar hur stor andel av personerna som bär namnet som är kvinnor respektive män.

Till exempel betyder
att 50% är kvinnor
medan
betyder att 75% är kvinnor.

Varifrån kommer listan med flicknamn?

Namnen och information om hur många personer som bär varje namn kommer från Statistiska centralbyrån (SCB). Om ditt namn saknas i listan beror det antagligen på att du är den enda personen i Sverige som bär namnet. Datan från SCB innehåller endast namn som minst två personer heter.