Hoppa till innehåll

Populära pojknamn

Här hittar du de mest populära och trendiga pojknamnen. Bland dom mest populära pojknamnen från 2022 hittar vi Liam, William, Hugo, Noah och Nils. Allra populärast var namnet Liam som gavs till 677 nyfödda år 2022. Det finns totalt 76 329 pojknamn i den här listan.

Vilket är Sveriges populäraste pojknamn? Om man med populära pojknamn menar hur många nyfödda barn som får ett namn som tilltalsnamn så är Liam det allra populäraste pojknamnet. William har faktiskt legat topp-fem på Namntoppen i hela 10 år. Notera dock att vi skiljer på olika stavningar här. Om man slår samman olika stavningar av samma namn så var William det populäraste pojknamnet år 2022.

Begynnelsebokstav:
Antal bokstäver i namnet:
Alla234567+
Sortering:
PopulärastVanligastOvanligastAlfabetisk

Pojknamnen är sorterade efter hur många nyfödda barn i Sverige som fick namnet som tilltalsnamn år 2022.

Hur ska man kunna välja bland alla vackra pojknamn?

Det finns mycket att tänka på när man ska välja ett pojknamn till sitt barn. Vill du att det ska vara ett vanligt eller ovanligt namn? Är det viktigt att namnet är enkelt att stava och uttala? Vill du att namnet ska betyda något särskilt? Ska pojken få sitt namn efter någon släkting? Fungerar namnet på engelska eller annat språk som barnet kommer att tala? Hur passar pojkens namn ihop med syskonens? Alla dessa frågor kan vara värda att fundera över då pojken troligtvis kommer att bära sitt namn hela sitt liv. Läs mer om att välja ett bra killnamn på sidan Barnnamn.

Du kan spara de pojknamn som du gillar i din Favoritlista genom att klicka på hjärtat intill namnen. På så sätt kan du samla alla dina bästa barnnamn på ett ställe!

Hur många pojknamn finns det att välja på?

Här på Allt om Namn finns det fler än 72 000 pojknamn. Detta är namn som minst två personer i Sverige bär som förnamn. Utöver detta finns det så klart namn som ingen eller endast en personer heter. Kanske vill du hitta på ett nytt unikt pojknamn till ditt barn? Annars är det bara att sätta igång och kika igenom listorna med killnamn. Lycka till!

Pojknamn efter ursprung

Om du är intresserad av att hitta ett pojknamn som används på en viss plats i världen rekommenderar vi dig att kika på Namn efter geografi. Där kan du hitta pojknamn som används och fungerar bra i ett annat land eller på ett annat språk.

Populäraste pojknamnen varje år

Om du är intresserad av att se dom populäraste pojknamnen kan du antingen sortera listan ovan på popularitet eller kolla in Namntoppen där du kan se de popupuläraste pojknamnen år för år ända tillbaka till år 1999.

Vilket är det vanligaste pojknamnet i Sverige?

Det allra vanligaste pojknamnet i Sverige är Erik som nästan 300 000 personer heter. Du kan se fler av de vanligaste namnen på sidan Topplistan över de vanligaste förnamnen i Sverige eller genom att sortera listan ovan efter vanlighet.

Vad betyder ”klockan” intill namnen?

Intill varje namn finns en ”klocka” som visar hur stor andel av personerna som bär namnet som är kvinnor respektive män.
Till exempel betyder
att 50% är män
medan
betyder att 75% är män.

Varifrån kommer listan med pojknamn?

Pojknamnen och information om hur många personer som bär varje namn kommer från Statistiska centralbyrån (SCB). Om ditt namn saknas i listan beror det antagligen på att du är den enda personen i Sverige som bär namnet. Datan från SCB innehåller endast namn som minst två personer heter.