Hoppa till innehåll

Ovanliga och unika flicknamn 2021

Allt om namns redaktion
Publicerad 31 Aug 2021
Illustrationsbild till artikeln

Är du på jakt efter ett unikt och ovanligt flicknamn? I så fall har du kommit rätt. Vi har listat 246 vackra och unika flicknamn.

Det är inte helt enkelt att hitta ett ovanligt och unikt namn till sin dotter. Namnet ska ju gärna vara så pass ovanligt att det sticker ut men också ett namn som din dotter kommer att trivas med när hon växer upp. Namn som till exempel "Josiethebeast" och "Tjottaplingplong" sticker helt klart ut, men är kanske inga namn som din dotter kommer att tacka dig för att du gav henne. Skatteverket kan även neka alltför konstiga namn, vilket hände med just dessa två namn. Se fler namn som fått avslag från Skatteverket.

Vi har här listat 246 ovanliga och vackra flicknamn, allt från mycket unika namn med endast två bärare till namn med ett par tusen bärare. Vissa av namnen är unisex-namn och några av namnen är ovanliga stavningsvarianter av vanligare namn. Förhoppningsvis kan listan fungera som inspiration till dig som letar efter ett unikt namn till din unika dotter.

Listan nedan är i alfabetisk ordning och antal som visas till höger i listan är antalet personer i Sverige som bär namnet som förnamn. Klicka på ett namn för att se vad det betyder, hur många nyfödda som får det med mera.

Är du intresserad av fler unika namn så kan du kika i artikeln Ovanliga och unika pojknamn och på vår lista över alla svenska namn i ordning efter hur ovanliga dom är.

Läs mer