Hoppa till innehåll

Ovanliga pojknamn

Här hittar du de mest ovanliga och unika pojknamnen. Bland dom ovanligaste pojknamnen hittar vi Aabed, Aadhav, Aadhil, Aadhrit och Aadl. Det finns totalt 72 973 pojknamn i den här listan.

Ditt barn är unikt så varför ska hans namn inte vara det? Det är egentligen bara fantasin (och i viss mån Skatteverket) som sätter gränserna för vad din son kan heta. Hur ovanligt det är att vara helt ensam om sitt namn vet vi tyvärr inte då SCB endast rapporterar statistik för namn med minst två bärare. Vi vet däremot att det finns fler än 45 000 förnamn som endast bärs av två personer i Sverige. Så där har du en hel del att välja på! Om du ändå vill hoppa förbi de allra mest ovanliga namnen i listan nedan kan du använda dig av filtret "Minsta antal personer som bär namnet" som då filtrerar bort killnamn med för få bärare.

Killnamnen nedan är sorterade i omvänd ordning efter antal personer i Sverige som bär namnet som förnamn. Detta betyder att unika och ovanliga killnamn kommer först i listan. I andra hand är listan sorterad i bokstavsordning. Klicka på ett namn för att se vad namnet betyder, hur många som heter det, hur populärt det är att ge till nyfödda barn m.m.

Begynnelsebokstav:
Antal bokstäver i namnet:
Alla234567+
Sortering:
PopulärastVanligastOvanligastAlfabetisk
Minsta antal personer som bär namnet:
Ingen gräns5102050