Hoppa till innehåll

100 extremt ovanliga namn

Allt om namns redaktion
Publicerad 11 Sep 2021
Illustrationsbild till artikeln

Det finns många unika och ovanliga namn men vissa namn är ändå ovanligare än andra. Här har vi samlat 100 extremt ovanliga namn som förhoppningsvis kan fungera som inspiration för dig som letar efter ett mycket ovanligt och unikt namn till ditt barn.

Ditt barn är unikt så varför ska namnet inte vara det? Kanske frågar du dig vilket som är det ovanligaste namnet i Sverige? Det finns tyvärr inget enkelt svar på den frågan då det finns många personer som är ensamma om sitt namn. Då SCB inte lämnar ut statistik om dessa namn vet vi tyvärr inte hur många dom är. Vi vet däremot att det finns fler än 45 000 förnamn som endast bärs av två personer i Sverige.

I den här artikeln har vi försökt att plocka ut 100 extremt ovanliga och intressanta namn genom att välja de mest besökta namnen på denna webbplats som har exakt två bärare.

Listan nedan är i alfabetisk ordning och antal som visas till höger i listan är antalet personer i Sverige som bär namnet som förnamn. Klicka på ett namn för att se vad det betyder, hur många nyfödda som får det m.m.

Är du intresserad av fler unika namn så kan du kika i vår lista över alla svenska namn i ordning efter hur ovanliga dom är.

Läs mer