Hoppa till innehåll

Ovanliga namn

Här hittar du de mest ovanliga och unika svenska namnen. Bland dom ovanligaste svenska namnen hittar vi AAji, Aanchal, Aariis, Aarnav och Aarthy. Det finns totalt 147 570 namn i den här listan.

Ditt barn är unikt så varför ska hens namn inte vara det? Det är egentligen bara fantasin (och i viss mån Skatteverket) som sätter gränserna för vad ditt barn kan heta. Hur ovanligt det är att vara helt ensam om sitt namn vet vi tyvärr inte då SCB endast rapporterar statistik för namn med minst två bärare. Vi vet däremot att det finns fler än 45 000 förnamn som endast bärs av två personer i Sverige. Så där har du en hel del att välja på! Om du ändå vill hoppa förbi de allra mest ovanliga namnen i listan nedan kan du använda dig av filtret "Minsta antal personer som bär namnet" som då filtrerar bort namn med för få bärare.

Om du har svårt att hitta något namn du gillar här kan du kolla på mer populära namn och se om du hittar något fint namn där du kan välja en unik och ovanlig stavningsvariant. På så sätt skulle ditt barn ändå kunna få ett namn som är vackert och unikt.

Begynnelsebokstav:
Antal bokstäver i namnet:
Alla234567+
Sortering:
PopulärastVanligastOvanligastAlfabetisk
Minsta antal personer som bär namnet:
Ingen gräns5102050