Hoppa till innehåll
  • Start
  • Alla namn
  • Populära köns­neutrala namn på tre bokstäver

Populära köns­neutrala namn på tre bokstäver

Här hittar du de mest populära och trendiga könsneutrala namnen, även kallade unisexnamn på tre bokstäver. Bland dom mest populära könsneutrala namnen från 2020 hittar vi Mio, Lou, Rio, Noa och Loa. Allra populärast var namnet Mio som gavs till 100 nyfödda år 2020. Det finns totalt 444 könsneutrala namn i den här listan.

Det finns många korta fina unisexnamn på tre bokstäver. Fördelen med ett kort namn är att barnet tidigt lär sig att både uttala och skriva sitt namn samt att hen slipper smeknamn. För den som är ute efter ett unisexnamn så finns det flera att välja på bland namn på just tre bokstäver.

Många namn sorteras av tradition in som antingen pojk- eller flicknamn, även om det numera inte finns några juridiska begränsningar för vad man får heta. I den här listan har vi tagit med de namn som bärs av alla kön, så kallade könsneutrala namn.

Vi på Allt om Namn har definierat ett namn som könsneutralt om det bärs av båda könen och minst sju procent av bärarna tillhör det "andra" könet, det minst vanliga.

Namnen nedan är sorterade efter hur många nyfödda barn som fick namnet som tilltalsnamn år 2020. Klicka på ett namn för att se vad namnet betyder, hur många som heter det, hur populärt det är att ge till nyfödda barn m.m.

Begynnelsebokstav:
Kön:
AllaFlicknamnPojknamnKönsneutrala namn
Antal bokstäver i namnet:
Alla234567+
Sortering:
PopulärastVanligastOvanligastAlfabetisk