Hoppa till innehåll

Ovanliga köns­neutrala namn

Här hittar du de mest ovanliga och unika könsneutrala namnen, även kallade unisexnamn. Bland dom ovanligaste könsneutrala namnen hittar vi Phe, Amanjot, Andisheh, Anosheh och Antigon. Det finns totalt 5 621 könsneutrala namn i den här listan.

Ditt barn är unikt så varför ska hens namn inte vara det? Det är egentligen bara fantasin (och i viss mån Skatteverket) som sätter gränserna för vad ditt barn kan heta. Hur ovanligt det är att vara helt ensam om sitt namn vet vi tyvärr inte då SCB endast rapporterar statistik för namn med minst två bärare. Vi vet däremot att det finns fler än 45 000 förnamn som endast bärs av två personer i Sverige. Så där har du en hel del att välja på! Om du ändå vill hoppa förbi de allra mest ovanliga namnen i listan nedan kan du använda dig av filtret "Minsta antal personer som bär namnet" som då filtrerar bort namn med för få bärare.

Många namn sorteras av tradition in som antingen pojk- eller flicknamn, även om det numera inte finns några juridiska begränsningar för vad man får heta. I den här listan har vi tagit med de namn som bärs av alla kön, så kallade könsneutrala namn.

Vi på Allt om Namn har definierat ett namn som könsneutralt om det bärs av båda könen och minst sju procent av bärarna tillhör det "andra" könet, det minst vanliga.

Begynnelsebokstav:
Kön:
AllaFlicknamnPojknamnKönsneutrala namn
Antal bokstäver i namnet:
Alla234567+
Sortering:
PopulärastVanligastOvanligastAlfabetisk
Minsta antal personer som bär namnet:
Ingen gräns5102050

Unisexnamnen är sorterade i omvänd ordning efter antal personer i Sverige som bär namnet som förnamn. Detta betyder att unika och ovanliga unisexnamn kommer först i listan. I andra hand är listan sorterad i bokstavsordning.

Information om totalt antal personer med varje namn kommer från SCB och gäller för 31 december 2021.