Hoppa till innehåll

Ovanliga flicknamn

Här hittar du de mest ovanliga och unika flicknamnen. Bland dom ovanligaste flicknamnen hittar vi Ahyae, Amarlin, Angith, Bereka och Catta. Det finns totalt 83 013 flicknamn i den här listan.

Ditt barn är unikt så varför ska henner namn inte vara det? Det är egentligen bara fantasin (och i viss mån Skatteverket) som sätter gränserna för vad din dotter kan heta. Hur ovanligt det är att vara helt ensam om sitt namn vet vi tyvärr inte då SCB endast rapporterar statistik för namn med minst två bärare. Vi vet däremot att det finns fler än 45 000 förnamn som endast bärs av två personer i Sverige. Så där har du en hel del att välja på! Om du ändå vill hoppa förbi de allra mest ovanliga namnen i listan nedan kan du använda dig av filtret "Minsta antal personer som bär namnet" som då filtrerar bort tjejnamn med för få bärare.

Begynnelsebokstav:
Antal bokstäver i namnet:
Alla234567+
Sortering:
PopulärastVanligastOvanligastAlfabetisk
Minsta antal personer som bär namnet:
Ingen gräns5102050

Flicknamnen är sorterade i omvänd ordning efter antal personer i Sverige som bär namnet som förnamn. Detta betyder att unika och ovanliga flicknamn kommer först i listan. I andra hand är listan sorterad i bokstavsordning.

Information om totalt antal personer med varje namn kommer från SCB och gäller för 31 december 2022.