Hoppa till innehåll

Lannefors

Ett ovanligt efternamn.

Här har vi samlat information om efternamnet Lannefors. Du kan se hur många som heter det, varifrån namnet kommer och hitta liknande efternamn.

Vad betyder och härstammar efternamnet Lannefors ifrån?

Min farfars bror Albert Lannefors född 1891 som var född Larsson fick idén när han passerade orten Lannafors i Örebro Kommun. Han ändrade bara en bokstav och tog sedan namnet. Så har jag fått det berättat för mig.

Källa: Åke - Användarbidrag

Hur många heter Lannefors i efternamn i Sverige?

Det finns 44 personer i Sverige som heter Lannefors i efternamn. Det finns ingen (eller som mest en) person som heter Lannefors i förnamn.

Källa: SCB. Antal personer med efternamnet 2022-12-31. Det kan dock finnas ytterligare personer som heter Lannefors i efternamn men då som en del av ett "dubbel-efternamn".

Historik

I digrammet nedan kan du se hur många personer som har burit efternamnet Lannefors mellan åren 1999 och 2022.

Antal personer med efternamnet Lannefors

Före år 1999 rapporterade SCB bara antal personer som bar de 100 vanligaste efternamnen i Sverige. Det finns på grund av detta ingen data före 1999 i diagrammet ovan, trots att det kan ha funnits personer som bar namnet Lannefors även då.

Efternamn som liknar Lannefors

Gillar du efternamnet Lannefors och vill hitta andra efternamn med liknande stavning? Då kanske något av dessa efternamn kan vara intressant.

Föreslå ändringar

Vet du vad efternamnet Lannefors betyder eller härstammar ifrån? I så fall får du gärna föreslå en ny betydelse.

Bild / infographic

Du får gärna dela denna bild i sociala medier eller på din blogg. Länka gärna tillbaka till denna sida.