Hoppa till innehåll

Alsson

Ett mycket ovanligt efternamn.

Här har vi samlat information om efternamnet Alsson. Du kan se hur många som heter det, varifrån namnet kommer och hitta liknande efternamn.

Vad betyder efternamnet Alsson?

Alsson är ett så kallat patronymikon (eller metronymikon) och betyder helt enkelt Als son. Dessa namn har sina rötter i det gamla bondesamhället där barn vanligtvis ärvde sina fäders förnamn med tillägget son eller dotter. I slutet av 1800-talet upphörde dock detta och namnen började istället att gå i arv som släktnamn.

Hur många heter Alsson i efternamn i Sverige?

Det finns 4 personer i Sverige som heter Alsson i efternamn. Det finns ingen (eller som mest en) person som heter Alsson i förnamn.

Källa: SCB. Antal personer med efternamnet 2021-12-31. Det kan dock finnas ytterligare personer som heter Alsson i efternamn men då som en del av ett "dubbel-efternamn".

Historik

I digrammet nedan kan du se hur många personer som har burit efternamnet Alsson mellan åren 1999 och 2021.

Före år 1999 rapporterade SCB bara antal personer som bar de 100 vanligaste efternamnen i Sverige. Det finns på grund av detta ingen data före 1999 i diagrammet ovan, trots att det kan ha funnits personer som bar namnet Alsson även då.

Efternamn som liknar Alsson

Gillar du efternamnet Alsson och vill hitta andra efternamn med liknande stavning? Då kanske något av dessa efternamn kan vara intressant.