Hoppa till innehåll

Ovanliga och unika pojknamn 2021

Allt om namns redaktion
Publicerad 31 Aug 2021
Illustrationsbild till artikeln

Är du på jakt efter ett unikt och ovanligt pojknamn? I så fall har du kommit rätt. Vi har listat 209 vackra och unika pojknamn.

Det är inte helt enkelt att hitta ett ovanligt och unikt namn till sin son. Namnet ska ju gärna vara så pass ovanligt att det sticker ut men också ett namn som din son kommer att trivas med när han växer upp. Namn som till exempel "Superfastjellyfish" och "Brfxxccxxmnpcccclllmmnprxvclmnckssql-bb111163" (ska uttalas Albin) sticker helt klart ut, men är kanske inga namn som din son kommer att tacka dig för att du gav honom. Skatteverket kan även neka alltför konstiga namn, vilket hände med just dessa två namn. Se fler namn som fått avslag från Skatteverket.


Vi har här listat 209 ovanliga och vackra killnamn, allt från mycket unika namn med endast två bärare till namn med ett par tusen bärare.

Listan nedan är i alfabetisk ordning och antal som visas till höger i listan är antalet personer i Sverige som bär namnet som förnamn. Klicka på ett namn för att se vad det betyder, hur många nyfödda som får det m.m.

Är du intresserad av fler unika namn så kan du kika i artikeln Ovanliga och unika flicknamn och på vår lista över alla svenska namn i ordning efter hur ovanliga dom är.

Läs mer